Transformasi Yorick
Apakah lagi yang berubah dengan Yorick!
Development | August 23, 2016 | By Aiman Sabri

Transformasi

Yorick GyphYorick Baru!

Nampaknya, League Of Legends Italia telah membocorkan model baru untuk champion Yorick pada hari Jumaat lepas dalam bentuk gif. Dalam gif tersebut, ia secara jelas menggambarkan perubahan reka bentuk champion Yorick di mana ia menjadi lebih segak dan postur yang lebih baik. Apabila menghentak senjatanya ke dalam tanah, boleh didapati bahawa dua ekor hantu melompat ke arah camera.

Cuba kita lihat perbezaan kepada champion tersebut:

Lama
Yorick old

BaruYorick New

Dengan perubahan pada paras rupa, termuncul beberapa soalan pada minda kita semua:

  1. Adakah kita boleh lihat perubahan pada skill nya juga?
  2. Adakah cara permainan buat Yorick daripada  Top Laner bertukar kepada role lain seperti Mid, Ad Carry ataupon Support?
  3. Adakah dengan ini, Yorick akan kembali memasuki meta permainan baru?

Semua persoalan ini akan terjawab apabila RIOT sendiri menggeluarkan kenyataan rasmi. Khabarnya mereka akan mengeluarkan kenyataan rasmi pada akhir bulan ini. Sama-sama kita lihat dan nantikan.

Harapan penulis:

Saya berharap perubahan pada Yorick ini bukan hanyalah sekadar pada paras rupa, namun adalah jua buat skill. Daripada pemerhatian saya, Yorick adalah di antara champion yang paling jarang dipilih dan saya berharap perubahan skill ini secara tidak langsung dapat mengubah role permainanya. Mungkin Yorick dapat menukar role kepada MID!

 

 

Post Berkaitan

Comments