Taktik Permainan
Main League of Legends kena ada taktik
Strategi | September 6, 2016 | By abang dots

LoL tactics1


Taktik – Fikirkan dahulu

Secara umumnya, taktik adalah keputusan yang anda lakukan di medan perang. Sebenarnya, anda boleh melakukannya lebih awal jika anda mengenali champion anda serta membinakannya dengan baik.

LoL tactics

Contoh – Dalam role kegemaran saya, saya tahu bahawa salah satu kelebihan yang saya miliki adalah menumbangkan champion tank. Dalam pertarungan berpasukan kebiasaannya saya akan mengutamakan sasaran, iaitu:

1. Champion yang lemah / champion yang bermasalah (bergantung pada situasi)
2. runners – mereka TIDAK kemana-mana.
3. tanks – kebiasaannya ancaman yang sangat kecil.

Contoh lain – Jika saya dibantu untuk menumbangkan Menara, musuh berkemungkinan akan berada di sana dalam pasukan serta-merta selepas itu, oleh itu saya telah menetapkan di dalam minda untuk keluar dari kawasan tersebut sebaik sahaja Menara itu tumbang.

yasuo header

Kebiasaannya taktik bahagian pertama yang anda sedar untuk dipertimbangkan adalah hal pasukan lain.Ketika menyeru anda boleh melihat apa champion pasukan lain bawa ke padang. Persoalannya adalah, bagaimana mereka akan dikendalikan? Ia membantu untuk mengingati apa yang diperjuangkan berada di putaran bebas pada masa itu.

ahri artCounter AHRI

Counter Ahri

Pemain mungkin menggunakan mereka yang benar-benar biasa dengan champion dan disebabkan itu sasaran yang mudah. Jika musuh mempunyai banyak daripada mages, anda mungkin mahu beberapa penahan sihir. Jika anda melihat DPS biasa champion (terutama yang berkisar), mengharapkan mereka untuk mempunyai mid lane.


Winning

League of Legends sangat kompleks (dan ia berkembang setiap minggu) dimana tiada jalan lain untuk saya menyatakan bantuan secara menyeluruh kepada semua tips serta helah yang mampu memastikan kemenangan anda.Apa yang boleh saya lakukan, adalah memberitahu anda semua cara untuk kekal hebat dalam permainan.

Tactic map


Pengubah Permainan

Ia hanya beberapa perkara, sesuatu yang mengubah keseluruhan permainan yang dimainkan. Kebiasaannya perubahan ini hadir dalam bentuk satu kemaskini. Mungkin ia adalah item baru, atau nerfing yan teruk, atau ia champion baru.  Ketika artikel LoL ini ditulis, ia adalah kemaskini perubahan permainan. Sebelum ini tanks adalah bahagian penting dalam pasukan yang menang.

Selepas perubahan, tanks adalah roadkill untuk sesiapa sahaja yang dapat mengetahui apa yang berlaku. Mage adalah role ruling baru. Keadaan yang berlaku sejak dimainkan dan diseimbangkan diri sendiri oleh kebanyakan tanks yang membuat kemunculan semula sewaktu damage berat dibina (off-tanks).
Sentiasa pelajari kemaskini dan fikirkan implikasinya.


Menukar Aliran

Bila-bila masa perubahan ‘metagame’ (ke atas corak strategi kemenangan), hampir semua orang menimbunkannya lebih awal. Kemudian ada satu anjakan yang kedua sebagai seorang pemain yang bijak menyesuaikan diri, dan ada peralihan lain apabila pemain lebih perlahan menyesuaikan diri serta bahagian pemangsa menyesuaikan diri lagi. Itulah bagaimana permainan bergerak. Kekal di atas boleh menjadi sedikit rumit dan anda perlu berfikir ke hadapan untuk setiap perlawanan. Ia adalah tentangnya. Menang mudah tetapi ia memerlukan kajian, penyediaan, kerjasama dan berfikir pada diri  anda sendiri.Kerjasama pasukan anda merupakan bantuan yang amat besar tetapi dalam beberapa kes, anda boleh menghidupkan beberapa orang yang bodoh. Jangan berputus asa dipertengahan pertempuran walaupun anda kehilangan sesuautu dengan teruk. Beberapa pemain yang tidak cukup tahu tentang apa-apa untuk membeli gear mereka mungkin tidak mendapat barangan yang diperlukan mereka bersama-sama sehingga tahap 16 atau mungkin lebih lewat. Saya boleh memikirkan banyak kali tentang rakan sepasukan saya yang berputus asa terlalu awal apabila mereka boleh menang jika mereka baru sahaja terperangkap kepadanya.

Selamat maju jaya dan nikmatilah permainan di luar sana.

Post Berkaitan

Comments