SCG Live! Menakjubkan
Status terbaru keadaan di Selangor Cyber Games
TLC/Malaysia | September 10, 2016 | By abang dots

 

Wah mintak maaf para pembaca, AbangDots agak busy pada hari ini, tak sempat nak kasi live update. Fuh! macam-macam berlaku pada hari ini.

Cerita Selangor Cyber Games setakat ini.

hot-chickEMCEE kita untuk hari ini, Radio Announcer dari Era.FM “Zooey”

shoutcaster-excited-scg1

Shoutcaster kita Lin dan Addmaths begitu teruja dengan tugas mereka sehingga terbangun dari kerusi dan terjerit-jerit. Adakah mereka akan terus bertenaga semasa memberi ulasan in-game sepanjang hari?

kirino-is-here

Haaaaa… Terjawablah persoalan kita semua. KIRINO muncul bersama pasukanya KIRINO IS CUTE untuk bertanding di Selangor Cyber Games. Mampukah pasukannya bertahan untuk dua game supaya KIRINO dapat membuat penampilan di Selangor Cyber Games.
**Ingat tak ramalan AbangDots, KIRINO akan menang Selangor Cyber Games!

orange-esports-scg-day1

Inilah dia pasukan yang ditakuti orang ramai, Orange Esports yang dikatakan pasukan terkuat buat masa sekarang di Malaysia. Ramai membuat ramalan bahawa mereka akan memenangi LoL Cup di Selangor Cyber Games…. tapi mampukah mereka?

….

….

….

….

orange-esports-bingung

Tewas pada perlawanan pertama, kini mereka memasuki loosers bracket. Nampaknya Orange Esports tak dapat menonjolkan kehebatan mereka setelah tewas pada Squarepants pada perlawanan pertama. Mampukah mereka menukar aliran perlawanan pada game seterusnya atau adakah mereka akan terus tersingkit sebegitu saja.

despoPasukan DESPO menjadi pasukan pertama yang tersingkir dari pertandingan Selangor Cyber Games. Mereka dikalahkan oleh Orange Esports namun masih mampu memberi senyuman. Walaupun kalah, yang pentingnya adalah untuk tidak berputus asa dan sentiasa belajar dari kesilapan. Itulah cara sebenar untuk terus menjadi satu pasukan yang kukuh dan positif.

pemenang-lucky-draw-2

Pemenang pertama kita buat hari ini.
“Steelseries Mousepad”
Wah, kalau macam ni saya pon nak masuk jugak lucky draw!

pemenang-lucky-draw

Pemenang ke-2 kita,
Dia telah memenangi sebuah figurine exclusive Tryndamere

tibanya-vip

Tibanya VIP-VIP kita:
1) YB Dr Haji Yaakob Bin Sapari
2) Tuan Haji Mohd Zubir Bin Haji Idrus
3) Dato Seri Tong Seech Wi
4) Kenchi Yap

rasminya-lol-cup-di-scg

YB Dr Haji Yaakob Bin Sapari Assistant Executive Councillor bagi Youth and Sports Development  dan juga MP buat Kota Anggerik telah merasmikan majlis  kita dengan meletakkan Piala di podium buat semua peserta untuk melihat dan membayangkan diri mereka dianugerahkan takhta jadi Juara LoL Cup Selangor Cyber Games.
“Kalau pro boleh la kot”

sesi-pemberian-hariah
Ambassador kita Kak Meera membantu VIP kita memberi hadiah kepada para pemenang lucky draw. Saya buat kali pertama tadi berbual dengan Kak Meera dan dia memang seorang yang sangat baik, periang serta ikhlas. Patutla semua orang menjerit-jerit tadi apabila dia muncul dari belakang stage. Go Kak Meera Go!

alamat-riot-gaaming-datang

Nampaknya big brother RIOT GAMES pon ada di sini. Mereka menghantar pegawai untuk memantau serta melihat bagaimana sebenarnya situasi industri Esports di Malaysia.

ambassador-ameera

Kak Meera terus diajak oleh EMCEE kita supaya terus naik ke atas stage untuk memeriahkan lagi suasana. Memang dengan kehadiran Kak Meera, suasana menjadi lebih riang serta ramai penonton mula melibatkan diri dengan pertandingan yang dianjurkan seperti nyanyian dah juga quiz.

Itulah report saya buat masa ini…..

Post Berkaitan

Comments