Pandangan Souperior
Pandangan Souperior mengenai Peringkat Kumpulan Worlds serta pasukan yang disasarkan ke peringkat suku akhir.
Antarabangsa | September 21, 2016 | By abang dots

Calvin “Souperior” Yang mula menggegarkan arena ketika pencapaian hebat KL Hunters pada TLC Masters Cup dan kini adalah salah satu pemain Bard yang digeruni di Asia Tenggara.

Pemain support KL Hunters ini berkongsi pendapatnya tentang peringkat kumpulan Worlds.

Kumpulan A:
Pemenang: ROX Tigers & G2

Souperior menjelaskan bahawa dia merasakan bahawa ROX dan G2 hanya sekadar lebih kuat berbanding pasukan yang lain dalam kumpulan. Dia secara spesifik menyatakan bahawa walaupun dirinya merasakan bahawa CLG telah membawa Reignover untuk Bootcamp boleh membantu Xmithie, ia tidak akan memberikan banyak perbezaan untuk midlaner “Huhi” mereka hanya lebih lemah daripada hampir setiap mid laner lain dalam kumpulan ini.

Kumpulan B:
Pemenang: Flash Wolves & SKT T1
Dark Horse: Cloud9

Souperior merasakan bahawa Flash Wolves adalah Pasukan yang paling lemah dalam seed pertama, tetapi masih mempunyai peringkat kumpulan yang lebih baik daripada SKT yang kelihatan goyah dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Bagaimanapun dia juga menyatakan bahawa dia tidak akan menolak kemungkinan Cloud9 dan SKT melepasi kumpulan B kerana impak yang begitu kuat pada lewat permainan.

sktSkuad SKT T1 ketika di Mid-Season Invitational 2016

Kumpulan C:
Pemenang: Edward Gaming & ahq E-sports Club

Soup menjelaskan bahawa EDG adalah sekumpulan raksasa semata-mata dan lebih kurang satu perkara yang pasti untuk kumpulan ini, walaupun kegagalan sebelumnya pada peringkat kumpulan Worlds adalah dua tahun berturut-turut. Dia menegaskan bahawa Deft, Kuro dan Clearlove adalah terlalu dominan untuk pasukan ini, memberikan di bawah prestasi buat kali ketiga, terutama dalam kumpulan ini. Sementara itu, dia menyatakan bahawa dirinya merasakan bahawa ahq mempunyai bahagian-bahagian untuk berurusan dengan pasukan lain dalam kumpulan ini (iaitu H2k) dan berpendapat bahawa Ziv akan menjadi penentu sebagai faktor dalam ahq melepasi kumpulan ini dengan jayanya.

edward-gamingPara pemain Edward Gaming dalam salah satu kejohanan baru-baru ini

Kumpulan D:
Pemenang: Team SoloMid & Samsung

Walaupun Soup mungkin telah menggunakan analisisnya untuk kebanyakan kumpulan yang telah dia jelaskan, dia memilih TSM untuk menerajui kumpulan ini kerana kebanggaan peminatnya. Secara berseloroh, TSM boleh dikatakan kuat seperti yang pernah dilihat dan akan memuncak pada masa yang tepat selepas menang 3-1 secara dominan di peringkat akhir NA LCS, diikuti perpecahan yang paling dominan dalam sejarah pasukan. Persoalan di sini ialah sama ada atau tidak, ia akan cukup untuk melayakkan diri dari kumpulan yang mempunyai Royal Never Give Up dan Samsung, pasukan yang mempunyai pemain yang mampu mengambil alih permainan sendiri. Kita akan lihat bagaimana pilihan Souperior ini dibandingkan terhadap ramalan masa depan Worlds! Teruskan bersama kami untuk mengetahui pandangan KL Hunters lain pada peringkat kumpulan Worlds.

 

Post Berkaitan

Comments