Champion Spotlight: Ivern
Selamat datang ke Champion Spotlight League of Legends, menampilkan Ivern, the Green Father.
Analisis | October 4, 2016 | By abang dots

Suatu masa dahulu, Ivern Bramblefoot adalah seorang lelaki—seorang yang sangat jahat. Sebagai Freljordian Conquistador, Ivern mengambil apa yang dia mahu dan membunuh sesiapa sahaja dengan caranya. Ia mengubah hari dimana dia terpaksa menebang pokok misteri dipanggil God-Willow. Apabila ia tumbang, sihir pokok itu  memenuhi jiwa pahlawan yang kejam, meninggalkannya dengan cinta kepada alam dan kesedaran baru untuk hidup. Kini, dengan melindungi hutan daripada mereka yang jahat, Green Father berharap untuk mencari pendamaian buat dosa-dosanya.

 

Pasif: Friend of the Forest

Ivern suka semua makhluk hutan itu, dan tidak akan mengapa-apakan mereka; Sebaliknya, dia membebaskan mereka! Dengan klik bahagian kanan pada mana-mana raksasa hutan tidak epik, Ivern menggunakan bahagian health dan Mana untuk mewujudkan hutan kecil yang kemudian menjadi matang dari semasa ke semasa. Setelah hutan kecil matang sepenuhnya, klik kanan sekali lagi akan membebaskan kem critters, yang meninggalkan hadiah emas dan pengalaman di belakang.

Ivern boleh membebaskan kem selepas meletakkan hutan kecil dengan memukulnya … atau dengan klik pada mana-mana kem yang sudah hilang raksasa terbesar.

Apabila tahap Ivern meningkat, Green Father boleh berkongsi buff merah dan biru dengannya secara bersekutu–ketika ia membebaskan Brambleback atau Sentinel, mereka akan meninggalkan sedikit salinan buff lazat yang boleh diambil oleh sekutu. Begitu juga, jika sekutu membawa keluar salah satu daripada buff sendiri, satu salinan tinggal untuk Ivern.

Anda tidak perlu sentiasa berada berhampiran hutan kecil semasa mereka mengambil root, tetapi kembali sebai sahaja mereka matang dan anda boleh menuai mereka serta-merta dengan satu klik.

ivern-skill-1

Q : Rootcaller

yang melemparkan akar yang panjang yang merosakkan dan (ada kejutan di sini) akar musuh pertama ia sampai. Jika Ivern atau mana-mana sekutunya cuba untuk menyerang sasaran yang berakar umbi dari luar kawasan, mereka akan melontarkannya kepada pelbagai serangan maksimum mereka.

Pada abad-abad sejak Ivern menjadi pokok, dia mengembangkan beberapa akar rumput yang sangat panjang. The Rootcaller-> Serangan Asas kombo mempunyai jarak yang cukup untuk membolehkan merahnya menjalar ke dinding hutan.

ivern-skill-2

W : Brushmaker

Brushmaker berfungsi pada sistem peluru, membolehkan Ivern untuk mewujudkan beberapa tompok kecil atau belukar brush besar pada satu masa.

Brushmaker juga mempunyai pasif yang memberikan kerosakan sihir tambahan dan pelbagai kepada serangan asas Ivern apabila dia yang berada di dalam brush. Kesannya secara ringkas masih wujud selepas meninggalkan brush, jadi dia masih boleh melemparkan beberapa zingers untuk beberapa saat. Brushmaker adalah tentang permainan minda. Anda boleh menyediakan perangkap licik, atau hanya membuat kelengkapan di lorong tanpa angkuh dalam untuk gank. Kasihan Lucian.

ivern-skill-3

E Ivern adalah Triggerseed

Ivern meletakkan seed perlindungan ke sekutu, memberikan perisai. Selepas beberapa saat meletupkan seed, merosakkan dan memperlahankan semua musuh-musuh yang berhampiran.Triggerseed sangat hebat untuk buffing sekutu, tetapi ia juga alat terbaik Ivern untuk duels satu dengan satu. Perisai dan kerosakan kebolehan menukar perdagangan ini di sekeliling Green Father, dan perlahan memastikan Cho dalam julat untuk satu serangan automatik akhir.

 

ivern-skill-4

Ultimate Ivern adalah Daisy!

Daisy adalah sesuatu yang besar, sentinel gembira yang suka pelukan dan menumbuk musuh. Dia dikawal dengan R atau klik kanan alt, seperti Tibbers.

Jika Daisy menyerang champion yang sama tiga kali berturut-turut, dia mengetuk dan kerosakan semua musuh-musuh dalam satu barisan.Ivern adalah yang terbaik untuk menyokong champion lain, tetapi apabila dia ditangkap, Daisy ada untuk membantu. Walaupun Ivern jukes di sekitar kepada pukulanRiven, Daisy mendapat beberapa tumbukan, mengaktifkan knockup dirinya yang berkesan.

Sekatan badannya memelihara Exile di teluk sehingga Ivern boleh mengumpannya ke 1V4.Pasif Ivern yang memberikannya akses kepada root hutan yang hanya tidak akan bekerja untuk junglers lain. Selepas prepping Blue Buff miliknya sendiri untuk masa lain, dia pergi dalam satu tahap menyerang musuh Merah, Rootcalling ke atas dinding untuk meletakkan hutan kecil. Tuhan menurunkan hujan untuk menyelamatkan beberapa saat dan kemudian pergi untuk gank pada Xerath sebelum Magus Ascendant yang kasihan telah pun tiba ke tahap dua. Mid flash ke bawah.

Sebaik sahaja Ivern menyerang enam, Daisy menjadikan ganks lelaki Green sesuatu bahaya sebenar. Walaupun Daisy duke keluar dengan Ashe, Ivern dengan selamat mengelakkan turet aggro dengan memastikan dirinya dimasukkan dahulu. Namun begitu, Ivern umumnya mengelakkan kerosakan turet menggunakan perisai dari Triggerseed. Tiga serangan dari Daisy menjamin knockup pada Braum, memberikan pembunuhan akhir.Dalam teamfights, Ivern bersinar sebagai support jarak jauh, dengan serangan asas untuk menyokong teori tersebut. Dia memulakan perjuangan ini membuat beeline untuk brush, membolehkan Brushmaker yang pasif dan memberi tumpuan kepada Cho’Gath sehingga dia mati. Kemudian dia membantu mengambil Cassiopeia dengan Rootcaller yang disasarkan, memberi rakan-rakan tree-man serangan percuma untuk melekat kepadanya. Apabila mereka beralih kepada Nasus, Ivern melemparkan Brushmaker di kaki sendiri untuk membolehkan semula kerosakan bonus dirinya adalah di antara, membantu menghantar musuh terakhir kepada kurungan anjing.

Meletakkan brush di mana-mana sahaja membolehkan Ivern meletakkan lawan dalam sesetengah keadaan yang sangat tidak selesa… seperti ini, dengan lima champion yang tidak boleh disasarkan mengepung turet inhib, lengkap dengan merebut Blitzcrank. Dia melindungi Caitlyn apabila pengepungan bermula dan tag menggasak dengan Rootcaller. Malangnya ini bermakna dia kehilangan semua alat pertahanan sepanjang pertarungan berpasukan, kecuali Daisy yang meletakkan beberapa serangan untuk membantu Caitlyn terus hidup dalam pertempurannya dengan Garen. Brush cangkuk sahaja akan membiarkan mana-mana pemain Green Father berkata, “I’v-erned” memenanginya.

ivern-skill-5

Terima kasih kerana menonton

Champion Spotlight Ivern!

Post Berkaitan

Comments