Evolusi Weekend Cup
Memperkenalkan Midnight Cup, sejajar dengan usaha memperkembangkan LoL ke seluruh negara.
TLC/Malaysia | October 4, 2016 | By abang dots

midnight-cup

Selepas lebih setahun sejak inisiatif Weekend Cup kami diperkenalkan di seluruh Malaysia, kami teruja untuk mengumumkan langkah seterusnya dalam evolusi usaha pasukan kami. Pendek kata, kami berhasrat untuk menyediakan satu proses yang berterusan ke atas Weekend Cup untuk membolehkan pemain peralihan yang lebih baik dari peringkat kompetitif amatur League.

Memperkenalkan Midnight Cup (MC), kejohanan baru amatur kami ke peringkat pertengahan dengan hadiah wang tunai yang lebih besar, direka untuk generasi baru lebih baik buat kami pasukan yang serius daripada Weekend Cup kami. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut tentang kejohanan baru.

 

Apa itu Midnight Cup?

Midnight Cup merupakan kejohanan jemputan sahaja yang disediakan sebagai peningkatan perkembangan untuk pasukan dari Weekend Cup. Pasukan teratas dengan 4 kemenangan Weekend Cup atau lebih akan dijemput secara rawak dan bersaing untuk dinobatkan selaku juara Midnight Cup (atau pasukan terbaik negara anda).

Kami meletakkan Midnight Cup sebagai peringkat baru, jadi pasukan tidak akan dibenarkan untuk menyertai Weekend Cup lain sehingga suku Midnight Cup.

 

Tarikh dan format kejohanan

Koleksi kemenangan Weekend Cup telah bermula sejak 2 September dan akan berterusan sehingga suku Midnight Cup tamat (setiap 3 bulan). Dimana kemenangan Weekend Cup akan ditetapkan semula untuk suku seterusnya dengan format ini:

  • Bulan pertama: Kumpul kemenangan Weekend Cup
  • Bulan kedua: Kumpul kemenangan Weekend Cup // MC pertama & kedua dan penghujung penetapan semula suku.
  • Bulan ketiga: MC ketiga & keempat dan penghujung penetapan semula suku.

Kejohanan pertama MC akan bermula 22 Oktober 2016, yang pertama hanya di Kuala Lumpur/Selangor, Pulau Pinang, Pahang dan Johor, kemudian ke semua negeri untuk Midnight Cup akan datang.

Apakah hadiah Midnight Cup?

Berdasarkan evolusi dari Weekend Cup, Midnight Cup kini menampilkan hadiah berupa wang tunai. Setiap pasukan yang layak akan bersaing merebut hadiah bernilai RM800:

  • Juara: RM500
  • Naib Juara: RM200
  • Tempat Ketiga: RM100

 

Venue & maklumat lanjut Midnight Cup

Layari pautan ini untuk mendapatkan butir-butir venue untuk Midnight Cup pertama kami yang bermula pada 22 Oktober. Seperti biasa, kekal sehingga tarikh dengan kemas kini yang berterusan ke atas Weekend Cup di laman mikro Weekend Cup kami.

Untuk maklumat lanjut mengenai Midnight Cup akan memberi kesan ke atas Weekend Cup dan wawasan kami ke dalam format yang baru – dan sebabnya kami membuat perubahan ini, dengan wawasan kami untuk kejohanan amatur / kasual – baca artikel ini.

Post Berkaitan

Comments