Pr0lly: ”Saya belum puas hati”
Jurulatih H2K Gaming, Neil "Pr0lly" Hammad masih belum berpuas hati dengan prestasi pasukannya biarpun sudah melangkah ke kelompok 4 terbaik di Worlds 2016.
Antarabangsa | October 19, 2016 | By abang dots

prolly-3

Pada hari terakhir suku akhir World Championship League of Legends, pasukan dari Eropah, H2K Gaming memusnahkan Albus Nox Luna. Tiga perlawanan, setiapnya berakhir dalam masa kurang 35 minit, mengesahkan tiket H2K Gaming ke Madison Square Garden di New York.

Bagi jurulatih, Neil “Pr0lly” Hammad yang telah bekerja dengan pasukan sejak mereka layak ke League Championship Series pada Disember 2014, ternyata masih belum berpuas hati buat H2K yang akan menghadapi Samsung Galaxy di separuh akhir.

“Ia agak lucu,” jelasnya. “Saya rasa itu yang dirasakan, rasanya benar-benar lucu. Pada ketika ini, selain daripada sesuatu yang sedikit lucu apabila perjalanan kami sejauh ini, ia hanya sekarang, masih tiada masa untuk berehat. Buat masa ini, saya tahu jika saya meletakkan kepuasan sendiri, seterusnya, akan membuatkan saya lebih teruk pada kerja saya. Saya cuba untuk tidak memikirkan apa-apa yang akan membuat saya gembira dengan apa saja cara. ia menyedihkan, tetapi saya tidak boleh berehat.”

Pr0lly mengatakan bahawa jika dia membolehkan dirinya berpuas hati dengan kemajuan H2K Gaming pada World Championship, dia mungkin menjadi leka dan hilang fokus. Katanya, dia tidak boleh membiarkannya berlaku kerana mereka menghadapi lawan yang paling sukar setakat ini.

prolly-2

“Buat masa ini, saya sama sekali tidak berpuas hati dan saya menjangkakan prestasi yang terbaik menentang Samsung Galaxy,” katanya.

Selain itu, Pr0lly gembira kerana patch dalam permainan semasa League of Legends, 6.18, telah dimainkan pada keseluruhan kejohanan. Dia percaya bahawa ia memberi kedua-dua pasukan keupayaan yang lebih walaupun di medan pertempuran serta tidak akan mengejutkan yang lain.

“Saya fikir (Samsung), saya tidak akan berkata ia diramal, tetapi meta mereka, mereka telah mengeluarkan sedikit meta mereka dan kita juga begitu, saya rasa,” katanya. “Apa yang mereka mainkan tidak akan menjadi kejutan dan itu benar-benar penting untuk pemilihan dan penggantungan –dimana tiada kejutan Setiap pemain tahu matchups dan barangan mereka. Saya fikir ia akan menjadi baik untuk kita, kerana kita benar-benar mempunyai laners kuat dan mereka akan mempunyai meta yang sama dan tepat pada minggu lepas.”

Dia turut menjelaskan pasukannya perlu memperbaiki prestasi mid-to-late di dalam perlawanan, dimana kelihatan goyah dalam permainan ketiga menentang Albus Nox Luna. Walaupun oleh beberapa ribu emas, pasukan itu tidak dapat menamatkan perlawanan dengan cepat. Pr0lly berharap dapat meningkatkannya sebelum pertarungan mereka di New York.

h2k

Untu perlawanan separuh akhir, H2K akan bertemu Samsung Galaxy, yang juga telah berjaya melepasi jangkaan sehingga ke separuh akhir, tetapi kelihatan cemerlang dalam banyak perlawanan mereka. Samsung, pilihan ketiga dari Korea Selatan, layak ke peringkat kalah mati melepasi cabaran Royal Never Give Up dan Team SoloMid, sebelum memusnahkan Cloud9 pada suku akhir. Pr0lly tahu kekuatan pasukannya terhad, tetapi dia yakin jika semua berjalan lancar memihak kepada mereka, H2K memiliki peluang menuju kemenangan.

Kami 100 peratus bukan pilihan. Ia bukan seperti 60-40,” katanya. “Tetapi ia lima perlawanan dan saya rasa dengan permainan awal yang kukuh, kami pasti mempunyai peluang yang baik untuk menumbangkan mereka. Saya rasa ia sangat munasabah untuk percaya kita boleh mengalahkan mereka. Saya tidak akan meletakkannya kepada kita, kerana saya tidak dibenarkan, tetapi ia masih logik segalanya memihak kepada mereka. “

Post Berkaitan

Comments