Riwayat Champion: Miss Fortune (Bab 1)
Kisah mengenai champion yang amat merbahaya disebalik kecantikan yang sangat menawan, Miss Fortune the Bounty Hunter
Development | October 26, 2016 | By abang dots

miss-fortune-3

“Semakin besar risiko, semakin besar limpah kurnianya.

Cantik dan merbahaya: Terdapat hanya segelintir yang dapat menandingi Miss Fortune. Salah satu pemburu paling terkenal Bilgewater, dia mencipta legenda apabila balutan mayat peluru dipenuhi dan telaga menawan. Gema pistol kembarnya berkembang pesat di dermaga pelabuhan di bandar ini dengan tanda-tanda pasti waran lain daripada Bounty Board diselesaikan.

Seperti kebanyakan yang meningkat kepada kemasyhuran dalam pusingan, labirin garam yang diselaputi di Bilgewater, Miss Fortune mempunyai kekurangan darah pada tangannya. Namun, ia tidak sentiasa dengan cara ini, kerana dia pernah dikenali sebagai Sarah, anak perempuan kesayangan terkenal yang hidup aman di bengkel pulau terpencil itu. Sarah yang kecil membantu ibunya di bengkel besi, memfailkan kunci roda, menentukan cetusan menarik, atau pemutus tembakan pistol budaya. Kemahiran ibunya pada senjata api adalah satu legenda, dan pistol yang dipesan terlebih dahulu boleh didapati dalam koleksi kaya mulia yang banyak. Tetapi kadangkala, mereka dikehendaki oleh mereka yang lebih kepada cara yang buruk dan hati yang gelap.

Orang yang mahukan senjata adalah seseorang yang datang ke Bilgewater dipanggil Gangplank. Beberapa kuasanya yang tidak dapat dihindari, dia menuntut Sarah sepasang pistol fesyen dan seumpamanya, yang tidak dimiliki orang lain. Perjanjian tersebut terhenti, dan setahun kemudian hingga ke hari ini, Gangplank kembali lagi untuk senjata itu. Dia telah memakai selendang merah dengan topeng muka dan tidak berniat untuk membayar demi senjata – dia berada di sana untuk berurusan antara mereka dengan kekerasan.

miss-fortune-4

Pistol yang ibu Sarah telah rekakan adalah karya-karya agung, meriam tangan maut berkembar yang kecil dan keindahan indah. Terlalu halus untuk orang-orang sepertinya, mengisytiharkan ibu Sarah, melihat lanun bodoh Gangplank. Marah, Gangplank merampas pistol dan menembak ke bawah dengan ciptaan dirinya sendiri sebelum mereka melihat pada suami dan Sarah. Kemudian, dia membakar bengkel dan memecahkan kedua-dua pucuk pistol di atas tanah, mengisytiharkan bahawa jika mereka terlalu baik untuk orang-orang sepertinya, maka tiada siapa yang akan pernah menanggung senjata dengan tandanya kepada mereka. Dengan pembunuhan itu dan memusnahkan senjatanya, legasi agungnya akan dihapuskan dari memori hidup.

Sarah bangun dalam kesakitan, rambut jerami berwarna merah dengan darah dan peluru memenuhi pada kedua-dua belah hatinya ibunya. Dia merangkak dari runtuhan yang membakar rumahnya dengan mayat hancur daripada kedua-dua pistol ke dada pendarahannya. Badannya sembuh, tetapi sebahagian daripada fikirannya kekal terperangkap dalam pembakaran ibunya, dan tidak ada jumlah cucian yang boleh membasuh merah terang dari rambut Sarah – atau sekurang-kurangnya. Bangun dari mimpi ngeri dan ketakutan malam selama-lamanya akan menyiksa dirinya, tetapi Sarah mengalami masalah obsesi segalanya yang memakan dengan sepenuh hati. Dia menyiapkan semula pistol ibunya dan mempelajari semua yang dia boleh daripada penculik merah bertopeng semasa bangkit pada kekuasaan, persediaan untuk hari dimana dia akan bersedia untuk membunuhnya.

Mengambil kapal ke Bilgewater, Sarah membunuh seorang lelaki dalam beberapa minit dari menjejakkan kaki di kayu bengkok dermaga, lanun mabuk dengan segelen Myron’s Dark dalam usus dan nikmat di atas kepalanya. Sarah menembaknya dalam keadaan pengsan dan mengheret mayat itu ke Bounty Board, sebelum mengoyakkan lebih banyak waran.

miss-fortune-1

Dalam masa seminggu, setiap seorang daripada mereka telah diselesaikan, dan orang-orang penjenayah yang pernah menerima nasib malang untuk diburu oleh Sarah akan berakhir sama ada mati atau di rantai. Dia cepat memperoleh reputasi yang menakutkan di bar dan pusat perjudian daripada Bilgewater, menjadi Miss Fortune untuk memberi inspirasi kepada rasa takut dalam diri orang-orang yang dia buru dan untuk topengnya dengan niat baik menonjolkan eksploitasi. Gangplank tidak akan melihatnya datang; dia akan menjadi hanya dalam satu lagi pemburu hadiah dalam kalangan ramai di jalan-jalan sesak Bilgewater.

Dalam tahun-tahun berikutnya, kisah Miss Fortune merebak jauh dan luas, masing-masing lebih khayalan daripada yang lalu. Dia menawan wanita perayu dari kapten yang belajar dengan cara yang keras apa yang ia maksudkan untuk tergelincir tangan di mana ia tidak mahu, dan mengheret Doxy-Ripper gila dari sarangnya di dalam perut yang setengah raksasa dikerat dalam dok penyembelihan.

Gangplank masih terlalu kuat untuk berhadapan secara terbuka, jadi Miss Fortune menghabiskan tahun-tahun dengan bijak, sekitar dirinya dengan kader kecil tetapi setia sekutu dan pencinta yang akhirnya akan digunakan untuk meletakkan syaitan miliknya untuk berehat. Tetapi membunuh Gangplank sahaja tidak akan cukup buat Miss Fortune. Hanya penghinaan hina dan pembakaran abu penting yang dia jaga akan memuaskan pemburu berdarah itu.

Akhirnya hari itu telah tiba.

missfortune_6

Miss Fortune telah mempertaruhkan segala-galanya untuk memulakan langkah pembukaannya terhadap Gangplank. Plot demi plot telah memperlihatkan Dead Pool dirungkai untuk menyalakan bangkai di dermaga dan pengakuan King of Bilgewater ditumbangkan. Apa yang menarik, semua orang di Bilgewater melihat kejatuhannya.

Kini, dengan Gangplank digulingkan, setiap ketua pasukan perompak dan ganglord di bandar pelabuhan itu berlumba-lumba untuk mengambil kedudukannya.

Pertempuran untuk Bilgewater telah bermula.

 

Bersambung…

 

Post Berkaitan

Comments