SKT Ungguli Worlds 2016
SK Telecom T1 sahkan status pasukan paling elit sepanjang zaman.
Antarabangsa | November 1, 2016 | By abang dots

skt-win-2

Pasukan dari Korea Selatan, SK Telecom T1 dinobatkan selaku juara dunia League of Legends World Championship 2016. Kejuaraan itu menyaksikan SKT meraih kejuaraan ketiga dalam sejarah, serta kali kedua berturut-turut. Mereka menewaskan Musuh senegara, Samsung Galaxy dalam aksi final sengit yang berjaya menjual kesemua tiket pada Sabtu di Staples Centre di Los Angeles, membawa pulang Summoner Cup bernilai lebih daripada 2 juta dollar. Worlds 2016.

Lebih manis, Lee “Faker” Sang-hyeok iaitu pemain paling menarik perhatian pada saingan kali ini dinamakan selaku MVP daripada pusingan akhir. Ia merupakan pencapaiannya terbaik sebagai MVP dalam saingan Worlds selepas menampilkan prestasi yang begitu konsisten sebagai mid laner. Faker memecah rekod kill paling tinggi di Worlds -208 kill- dalam permainan ketiga, meraih 217 kill menjelang kejohanan yang berlangsung selama sebulan itu.

SKT MSI

SKT menguasai babak pertama dalam aksi final, mengambil masa 54:37 minit untuk menamatkan Perlawanan Pertama dengan gaya grinding pace tanpa memberi kesan kepada gaya pertahanan menghalang mana-mana potensi sebenar buat sebarang kebangkitan. Faker bertindak sebagai raksasa di Orianna dari segi pertarungan berpasukan, output kerosakan, dan perancang. SKT, sebagai satu pasukan, mengutamakan pertukaran yang lebih baik sebagai objektif, penekanan perpecahan, kerosakan asas dan sasaran kerosakan pada pertarungan berpasukan. Dalam Perlawanan Kedua, putaran reaksi memberi manfaat buat Faker, Bae “Bang” Jun-sik dan Lee “Duke” pada perincian permainan awal. Ia memberi kelebihan buat SKT sekali gus menyaksikan SKT menamatkan perlawanan dengan mudah dalam 31:26 minit.

skt-logo

Ketika SKT hanya memerlukan 1 lagi kemenangan untuk menjadi juara, Samsung Galaxy bangkit pada perlawanan ketiga dan keempat, menumbangkan Baron, mendapatkan Elder Dragon daripada SKT. Mereka berjaya mengikat kedudukan 2-2 di penghujung saingan perlawanan keempat sehingga memaksa pemenang ditentukan pada perlawanan kelima.

Sebagai satu pasukan yang lebih baru di peringkat akhir, Samsung Galaxy jelas tidak memiliki pengalaman yang cukup untuk mengatasi SK Telecom T1. SKT pantas mempelajari kesilapan pada memberi ruang buat Samsung Galaxy mengikat kedudukan, sebelum kembali bangkit dan menamatkan saingan di perlawanan terakhir. Terbukti, SKT masih sebuah pasukan gergasi yang masih belum dapat ditandingi oleh pasukan lain. Namun, untuk Worlds edisi seterusnya, mereka pasti perlu mengetahui segenap kelemahan yang dimiliki memandangkan setiap pasukan lain pasti akan terus memperbaiki kesilapan meningkatkan prestasi pasukan lebih jauh lagi.

Post Berkaitan

Comments