Pengganti Doublelift
Siapa AD Carry yang diperlukan oleh Team SoloMid?
Antarabangsa | November 16, 2016 | By Red

Seperti sedia maklum, Yiliang “Doublelift” Peng telah mengumumkan bahawa dia akan meninggalkan Team SoloMid (TSM) sehingga Summer split akan datang. Malah menurut Andy “Reginald” Dinh, iaitu pengasas TSM, posisi AD Carry bukan lagi 100% milik Doublelift. “Jika dia membuat keputusan untuk kembali, dia perlu bersaing untuk mendapatkan posisi lamanya,” kata Reginald. “Kami tidak mengambil pemain berdasarkan popularity, apa yang diutamakan oleh TSM adalah pemain yang terbaik akan mendapatkan posisi tersebut.”

 

tweet-tsm-untuk-adc-tryouts

 

Calon Pegganti Doublelift?

deft-for-tsm

freeze-for-tsm

piglet-for-tsm

imaqtpie-for-tsm

Berikut adalah tweet dari imaqtpie dengan gambar beliau memakai jaket TSM, dan ia telah dibalas oleh Bjergsen dan Reginald.

tweet-imqtpie-for-tsm

tweet-tsm-to-imaqtpie

 

Malah jumlah pemain yang berminat untuk mendapatkan tempat sebagai pemain posisi ad carry bagi Team SoloMid adalah lebih daripada 4 sahaja.

bjersen-living-room-tweet

tsm-secret-leak-tweet

 

Calon-calon lain?

chaox-for-tsm

keith-for-tsm

 

Honourable mention;

Walaupun bagaimanapun, ternyata senarai mereka adalah lebih daripada 3 (tiga) nama itu sahaja. Ini berikutan tweet Joshua “Dardoch” Hartnett (kini pemain Team Liquid) yang mempersoalkan kenapa namanya tiada dalam senarai tersebut?

dardoch-tweet-to-bjergsen

Tidak dilupa, pemain vayne terhebat; Gosu. sudah pasti ramai peminat yang mahukan Gosu dalam TSM. Adakah dia mengikuti tryouts tersebut? Mungkin.

gosu-tweet-tsm-gosu

 

Team SoloMid telah membuat kenyataan rasmi bahawa mereka akan menyertai IEM Oakland akan datang dimana bekas pemain mereka, WildTurtle akan mengambil tempat di posisi AD Carry. Bagaimanapun Reginald menerangkan bahawa roster yang akan bermain untuk IEM Oakland bukanlah roster rasmi yang akan bermain di Spring Split akan datang.

 

Post Berkaitan

Comments