Riwayat Champion – Camille (Bab 1)
Kisah champion yang lengkap dengan senjata untuk menjalankan segala arahan dari undang-undang, Camille the Steel Shadow
Development | November 29, 2016 | By abang dots

“Ketepatan adalah perbezaan antara pemotong daging dan tukang bedah.”

camille-5

Dilengkapkan dengan senjata untuk melaksanakan di luar sempadan undang-undang, Camille merupakan pembedah yang elegan dan elit dalam memastikan mesin Piltover dan Zaunite berjalan lancar. Kekuatan sebenar Camille adalah keupayaan menyesuaikan diri dan perhatian kepada segala perkara secara terperinci, melihat teknik ceroboh sebagai rasa malu yang harus dihukum dengan perintah. Mengutus diantara adab dan wang, dia adalah merupakan Principal Intelligencer of Clan Ferros, ditugaskan untuk mengurangkan masalah keluarganya yang gelap dengan ketepatan pembedahan. Dengan fikiran yang tajam seperti bilah apabila dilahirkan, keunggulan Camille ini melalui hextech badan pembesaran telah meninggalkan banyak persoalan jika dia adalah lebih mesin daripada wanita.

 

Keluarga Camille adalah yang paling mendapat kekayaan melalui kristal jarang yang dituai dari makhluk yang berasal dari pasir lembah yang jauh. Hex-kristal pertama, atau “kristal pertama,” yang terkandung kuasa biasanya dikhaskan untuk mereka yang lahir dengan keupayaan ajaib semula jadi. Ibu saudara Camille, Aunt Elicia kehilangan lengan, dan hampir hidupnya, semasa satu ekspedisi awal. Pengorbanannya telah disambut, dan ia menetapkan jangkaan yang masih dapat dilihat dalam motto keluarga Ferros pada hari ini, “Bagi keluarga, akan aku berikan.”

 

Makhluk-makhluk Elicia Ferros ditemui, Brackern, sumber tidak berkesudahan, dan keluarga Camille terpaksa mencari jalan untuk menambah kristal mereka yang terkumpul. Dengan menggunakan pelaburan bayangan tertentu dalam chemtech dan alkimia rahsia, keluarga Ferros dibawa ke pasaran yang kurang kuat, tetapi lebih mudah untuk didapatkan, sintetik hex-kristal. kuasa itu sering datang dengan kesan-kesan, dan pengeluaran kristal sintetik yang dikhabarkan menjadi penyumbang berat kepada Zaun Gray.

 

Dilahirkan dalam salah satu rumah terkaya di Piltover, Bluewind Court yang terkenal, Camille merupakan anak keenam Rhodri dan Gemma, kemudian Sarjana Clan Ferros. Walau bagaimanapun, Camille dan adiknya, Stevan, adalah satu-satunya kanak-kanak yang terselamat ke alam dewasa.

 

Dengan tumpuan keluarga diserang, Camille sebagai sulung yang masih hidup, tiada perbelanjaan terselamat dalam pendidikannya, memupuk kedua-dua sikap bangsawan dan rasa tanggungjawab pada usia yang awal. Dengan begitu banyak daripada Piltover melawat Valoran, Camille tidak mempunyai kekurangan tutor yang luar biasa. Oleh itu, dia bercakap dialek Zhyun di Selatan Ionia dan Ur-Noxian lancar. Sebagai seorang anak, Camille digalakkan untuk mengambil kepentingan dalam sejarah Valoran, dan belajar untuk membaca dan menulis Ancient Shuriman sama dalam membantu bapanya menggali di Lembah Odyn. Camille juga menjadi pemuzik yang agak berjaya dan memainkan cellovinna di tahap konsert master.

camille-3

Dalam keluarga utama Piltover, ia adalah adat untuk salah satu daripada anak-anak muda untuk mengambil jubah keluarga, pedang dan perisai puak mereka. Mereka yang dipilih ditugaskan untuk beroperasi dalam kepentingan keluarga Piltover, bekerja dengan tuan puak untuk menjamin kejayaan berterusan keluarga dengan mana-mana cara yang perlu. Clan Ferros, dengan kekayaan yang luas dengan rahsia, sentiasa mengambil kedudukan ini dengan serius, meletakkan sumber ke hadapan yang besar untuk memastikan mata-mata yang sentiasa terbaik. Saudara Camille, Stevan, telah dilahirkan dengan perlembagaan yang lemah dan dianggap tidak layak. Ibu bapanya terutama- amat bangga apabila Camille melayan Stevan sebagai mata-mata utama bagi puak. Kecemburuan Stevan ini berlaku sambil memerhati Camille memeluk latihan tambahannya dan tunjuk ajar.

Dia menjadi agak mahir dalam pertempuran, pengintipan, dan soal siasat. Teknik kegemaran Camille yang telah berjuang dengan kaki Shon-Xan Glaive, mendapat risikan melalui penyiasatan klasik, dengan garis bergelut dan cangkuk berasal dari Barat Serpent Isles. Apabila Camille berusia 25 tahun, dia dan bapanya telah diserang oleh sekumpulan samseng yang diperkukuhkan. Kumpulan itu telah bertekad untuk bergerak ke atas dalam neraka Zaun dengan meletakkan tangan pada beberapa rahsia yang lebih lumayan buat keluarga. Kedua-dua Camille dan bapanya cedera. Camille pulih, tetapi bapanya meninggal dunia akibat luka.

Ibu Camille meninggal dunia tidak lama selepas itu, tidak dapat menanggung penderitaan yang menetap pada atas rumah. Gelaran master puak diserahkan kepada saudara Camille, Stevan. Muda, terburu-buru dengan nafsu, dan tidak sabar-sabar untuk membuktikan dirinya sebagai seorang pemimpin yang kuat dengan keluarga, Stevan melipat ganda penyelidikan Ferros yang sudah luas dalam hextech pembesaran manusia. Selepas setahun berkabung, rumah Ferros dihiasi untuk uji bakat Progress Day yang seterusnya. Stevan secara peribadi menyelia induksi Hakim Naderi sebagai Artificer utama bagi keluarga, dimana crystallographer muda yang menjanjikan bandar pantai dari Shuriman dan daripada Bel’zhun.

Terkejut dengan ketidakupayaan untuk melindungi bapanya, Camille meminta pembesaran hextech dari Hakim untuk menolak kuasa lebih dari badan manusia itu. Apabila Hakim bertemu Camille, dia serta-merta terpikat dan bertekad untuk menarik Camille keluar dari kegelapan sekitar kematian ibu bapanya. Mereka terikat lebih kerja di tangan dan pasir lewat malam Shurima. Selepas bulan kerja intim bersama-sama, Camille tidak lagi boleh menafikan dia kembali pada perasaan Hakim. Apabila hari pembesaran Camille menghampiri, mereka berkembang melulu dalam urusan mereka, kerana mereka tahu pembedahan itu akan menandakan berakhirnya masa mereka bersama-sama.

camille-4

Hakim akan bergerak ke projek-projek lain untuk keluarga, dan Camille sekali lagi akan tulus dalam tugasnya sebagai mata-mata ibu. Lebih daripada itu, Hakim bimbang bahawa dalam ukiran jauh hati Camille, dia mungkin terlalu mendalam dan ia melucutkan manusia itu juga. Hari sebelum operasi Camille, tempahan Hakim tentang prosedur yang memuncak. Dia mencadangkan perkahwinan dan memohon Camille untuk melarikan diri dengan sebaliknya. Dia mengecat gambar masa depan mereka – berkeliaran di pasir matahari daripada Bel’Zhun, mendedahkan runtuhan Shurima Purba, membesarkan anak-anak mereka bersama-sama – masa depan yang jauh daripada kewajipan yang mengikat Camille ke rumahnya.

Buat pertama kali dalam hidupnya, Camille telah hancur. Kedudukan Stevan sebagai master puak banyak bergantung kepada keupayaan Camille untuk melaksanakan visinya. Apabila dia tahu cadangan itu rahsia, dia melihat Intelligencer prinsipalnya berbahaya untuk tergelincir jatuh, dan secara lanjutan, kawalan ke atas keluarga Ferros itu. Stevan membuat satu rancangan untuk mengingatkan Camille dan dia bersumpah kepada bapa mereka. Stevan menetapkan dirinya sehingga diserang pada masa akan datang, dan  dia tahu Camille dan Hakim adalah untuk bersama. Menggunakan kerapuhan yang pernah menafikan tempatnya, Stevan menonjolkan dirinya dengan berlumuran darah dan dipukul kepada adiknya, yang menjadikan kenangan gelap malam seperti kegagalan bapanya.

Bersambung…

 

Post Berkaitan

Comments