Selamat Tinggal Tigers
Kontrak 4 daripada 5 pemain utama telah tamat
Antarabangsa | November 30, 2016 | By Red

goodbye-tigers

Peminat ROX Tigers dikejutkan dengan ucapan selamat tinggal 4 orang pemain ROX Tigers pada 25 November lepas berikutan kontrak mereka dengan ROX Tigers telah tamat. Ini menyebabkan rancangan ROX Tigers untuk musim depan kelihatan goyah, sama ada organisasi tersebut akan dibubarkan atau diteruskan dengan pemain baru. Bagaimanapun sehingga kini, tiada seorang dari mereka menyatakan rancangan pada masa akan datang.

 

Berikut adalah pengumuman oleh pemain;

Song “Smeb” Kyung-ho

rox-smeb-announcement

 

Lee “KurO” Seo-haeng

rox-kuro-announcement

 

Kim “PraY” Jong-in

rox-pray-announcement

 

Kang “GorillA” Beom-hyeon

rox-gorilla-announcement

 

Han “Peanut” Wang-ho

rox-peanut-announcement

 

Ia merupakan sesuatu yang menyedihkan untuk melihat mereka berpecah, tapi apa yang terjadi bukanlah sesuatu yang mengejutkan. Ini kerana Tigers gagal untuk mendapatkan sponsor selepas KOOTV muflis dan kemudian nama ROX dipilih kerana melambangkan kesatuan kumpulan tersebut. Walaupun ESPN telah melaporkan keputusan pemain yang ingin meninggalkan kumpulan pada Oktober lepas, mereka sekeras-kerasnya menafikan kenyataan tersebut.

 

Walaupun pihak pengurusan ROX Tigers telah membuat pengumuman di facebook, mereka tidak menyatakan sebab kenapa pemain-pemain berikut membuat keputusan tersebut.

Post Berkaitan

Comments