Sejenak Bersama Febiven
Pemain H2K-Gaming itu bercakap mengenai perubahan sikapnya menjelang musim 2017
Antarabangsa | December 21, 2016 | By abang dots

Fabien “Febiven” Diepstraten mengatakan bahawa dia mengubah sikapnya terhadap LoL menjelang musim 2017 ini, dan dia mempunyai strategi baru yang lebih positif. Bercakap kepada wakil Red Bull Esports, Karina Ziminaite, Febiven menjelaskanbahawa dia telah banyak membaca untuk mempersiapkan diri untuk musim yang akan datang, dan berfikir ia membantu sikapnya.

h2k-banner

“Apabila saya pulang ke rumah, saya ada seorang kawan yang mempunyai perniagaan sendiri dan membaca banyak buku-buku tentang peningkatan diri, dia mencadangkan saya untuk mencubanya,” Febiven memberitahu Ziminaite. “Ia melanda kerana saya perlu mengawal segala perkara yang saya lakukan. Semuanya dilakukan dengan minda. Aktiviti-aktiviti seperti membaca, bertafakur, saya melakukan semuanya sekarang. Saya tahu apa yang saya mahu dan apa yang saya boleh raih daripadanya. Saya ingin tahu bagaimana otak saya berfungsi.”

Febiven berkata selepas mendominasi emosi EU LCS 2015, kemudian gagal memberi impak pada musim 2016, dia pulang ke rumah dengan sikap negatif dan menyalahkan dirinya atas segala kerugian. Kini, dia mempelajari mengenai cara-cara untuk membantu dirinya membiarkan emosi tidak menguasainya. Dia mengatakan bahawa ia bekas jurulatih Fnatic, Luis “Deilor” Silva yang cuba untuk membantunya sebelum ini, tetapi ia tidak pernah terperangkap sehingga dia membaca buku-buku sendiri.

febiven

“Saya tidak tahu ia begitu berkesan membantu diri, dan saya akan membaca sains fiksyen dan sebagainya,” katanya. “Kembali pada hari dimana saya benci untuk membaca tetapi ia adalah kerana saya tidak pernah mencuba. Sekarang saya telah mula membaca, saya melihat kemajuan dan ia mendorong saya untuk membaca lebih lanjut. Jika anda tidak membaca buku, anda tidak belajar . ia agak mudah. kawan saya mendapat saya ke dalamnya dengan hanya pinjaman satu buku.”

Selain daripada diri sendiri, perubahan peribadinya, Febiven berkata dia tidak sabar untuk bermain dengan H2k-Gaming, yang terakhir dia mainkan dalam 2014, serta perubahan Riot telah dibuat kepada LCS EU pada 2017.

Post Berkaitan

Comments