Why Mid is the best position in League [Ribenamania]
Kenapa dan bagaimana Ribenamania bermain di posisi Mid
Panas | January 2, 2017 | By Red

jeff-bro

Walaupun ia merupakan solo lane, bermain di posisi mid adalah yang paling mendapat tekanan kerana ia lebih terdedah kepada gank. Lane yang pendek juga menyebabkan pemain mid perlu bertindak pantas sama ada untuk defend turret, roam atau kembali dari mendapatkan barang dari base. Jom baca pendapat pemain posisi mid kita – Ribenamania.

 

Who is he?

ribenamania-intro

 

Why does he play Mid

why-ribenamania-playing-mid

 

How does he play Mid?

Posisi mid sangat penting. Sebagai lane yang paling pendek, menang atau kalah dengan pressure di mid lane memberi kesan besar kepada permainan. Saya biasanya akan bermain secara aggresive dan cuba untuk push lane. Dengan ini, ia akan memberi pressure kepada musuh di mid lane dan dia terpaksa untuk farm di bawah turret dan saya boleh membuat roam. Ia pastinya membuatkan saya terdedah kepada gank oleh pemain jungle musuh, jadi mengelak daripada di-gank adalah penting. Tetapi jika pemain jungle musuh datang ke mid lane dan tidak dapat membunuh saya, ia adalah satu pencapaian kerana saya berjaya menarik pressure musuh daripada lane lain atau jungle.

 

Favourite champions

ribenamania-fave-champs

 

Favorite Items

ribenamania-fave-items

 

What is your critical need to success in game/ in making the play?

Bagi saya, untuk berjaya di mid lane, saya perlu memastikan mechanics dan game sense saya dalam keadaan terbaik. Permainan di mid lane boleh memberi kesan besar. bermain dengan bijak, vision sangat penting untuk memastikan saya boleh bermain secara aggresive dan tidak ditangkap.

 

Worries and excitement for next season

Kekalahan di match terakhir League of Championships qualifier membuatkan kami tidak berjaya ke Bangkok untuk final. Saya sangat kecewa kerana kami kekurangan satu permainan di best of 3 series. Buat masa ini, kami menumpukan perhatian kepada Semi Pro Cup dan TLC yang akan datang.

Post Berkaitan

Comments