Mampukah Despo kembali jadi releven?
Pesanan AbangDots buat team Despo
TLC/Malaysia | February 18, 2017 | By abang dots

ecc3-despo

Pada minggu pertama The Legends Circuit, kita dapat saksikan bahawa pasukan Despo mengalami kekalahan yang teruk. Mereka tewas kesemua  perlawanan mereka dengan perbezaan Kill Death Assist (KDA) yang ketara. Adakah mereka ‘nervous’ pada hari pertama? Mampukah mereka mendapat rentak perlawanan buat minggu ke-2?

 

Kami di DuniaLoL mempunyai harapan yang tinggi di mana kami merasakan bahawa mereka mampu membuat ‘performance’ yang lebih unggul pada minggu ke-2. Persoalannya adalah, adakah mereka akan berbuat demikian.

Despo Result

 

Despo Game Analysis/Critic

Despo Game 1

1) Despo’s pick and bans were indeed impressive but they someone changed it all up with the Yasuo pick at the end. Though Yasuo and Jayce were able to hold their own in lane, later on they started to fall off and become ineffective.

 

2) Their main weakness this game was the bottom lane which did not do enough pressure and the Varus did not reach his power spike.

 

3) Despo failed to get a single tower and did not maintain enough map control especially when MineskiX invaded their jungle. This is due to their weak warding system and their lack of communication.

 

4) Fiora maintained a strong split pushing force and once she completed 3 items, she destroyed Despo’s lineup.

 

 

Despo Game 2

1) Despo’s LeBlanc had failed mid against the Aurelion Sol. The LeBlanc started to play safe and did not exert any pressure on Aurelion Sol. At a certain point, the score was  Zero Kills and Eight Deaths.

 

2) Again! Despo failed to get even a single tower! The lack of lane pressure, warding and communication could be the reason as to why their map presence was lacking throughout the entire game.

 

3) Olaf failed to make a big enough impact on the game with rotation after rotation failing to secure kills and objectives.

 

 

Despo Game 3

1) Adoi penat aku nak explain sebab kekalahan depa ni….. Come on laaa Despo! Perbaiki kelemahan tuh.

 

2) Bottom Lane
Duann and DuckDuck… tolong la push tower. Apa jadah 3 game satu tower pon tak dapat??
– Duann, tolong ward lebih sikit boleh tak.. sightstone.. control ward… come la brader
– DuckDuck.. please have an impact on the game

 

3) Mid Lane
-Di manakah Doped yang pro yang aku kenal? Please come back and carry your team.

 

Top Lane
Xcaple-nak…. jangan cepat koyak ye, dimanakah Xcaple yang sering bergelak ketawa semasa bermain bersama AbangDots.

 

Jungle
-Kau main jela Lee Sin kau tuh wahai Mr.Ding, apehal laaaa aku tengok kau macam invisible dalam kesemua 3 game.

 

**Discplaimer: Saya cakap sebegini bukan kerana hendak menghina atau mengutuk, tetapi sebenarnya atas perasaan sayang. Adakah ini contoh yang baik buat pasukan Pantai Timur? Adakah benar orang KL menyatakan bahawa Pantai Timur tak mampu bersaing?

 

Post Berkaitan

Comments